2020-06-10 Nyhedsbrev og opsang

2020-06-10 12:00
Vis mig dit affald og jeg skal sige dig hvem du er …

3 huslejer i restance d. 8. og stadig en d. 10. Håber det bliver ordnet i morgen.

Bioslåning af græs d.v.s. slåning uden opsamling virker kun ved mellemhøjde, du kan stille det på siden af slåmaskinen. Lise og jeg forsøgte det i sidste omgang, men nu er græsset slået i bund igen, løft venligst på højden inden du slår :)

Så måtte jeg også over og tømme affaldsposer af i containeren og både Jens T og jeg måtte ud og overtale skraldefolkene til at tage det med.

Der er simpelthen for meget skrald !

Containeren er allerede godt fyldt, da nogen af os, har haft opbevaret vores poser privat i stedet for bare at fylde dem oven i en i forvejen fyldt container, så det er vigtigt at vi alle sorterer og gør os umage.

Vi har dispensation fra HTK til kun 1 container og vi sparer et anseligt antal tusinde om året. Det vil betyde huslejestigning på nogle hundrede pr bolig pr måned, hvis vi skal have den ekstra container igen.

Det kræver minimum af intelligens at se, det her ikke er i orden og vi ved godt at overskuddet ikke er det største alle vegne, men for at et fællesskab skal fungere, må du også prøve at lære at sortere dit skrald. Vi betaler for den store affaldscontainer, det er gratis med i ordningen at få hentet, glas, pap, papir o.s.v., når det bare er sorteret. Der kommer endnu mere affaldssortering, når de nye regler træder i kraft. De skulle være trådt i kraft 1/1-20, men er udsat på ubestemt tid. Det betyder også, at vi i fremtiden ikke blot vil få nægtet at få tømt containeren, men vil få bøder for manglende sortering, som man allerede gør med erhvervsvirksomheder. Det koster kassen af få afhentet en fyldt container, hvis de nægter at tage den med !

Vi advarer mod stærke billeder, det her er pinligt … se vedhæftede !


Syltetøjsglas er glas og skal i glasaffald, de sorte spande forneden

Melon og e.v.t. banan ( gerne uden skræl ) skal i kompost - https://www.bolius.dk/9- ting-du-ikke-maa-smide-i- kompostbunken-37173

Mælkekartoner skal foldes sammen, så de ikke fylder 1 liter luft – det gælder også kakaomælk

Stofbleer skal i tøjcontainer

Papir i papircontainer, de sort spande foroven

Pappet fra emballagen skal i papcontaineren

Løse plastposer fra f.eks. muldjord skal også ned i en lukket affaldspose

Jens T har i aften hentet en pose op igen med kun plastaffald, som skal i de klare poser

Der skal ikke stå affald i cykelskuret, bag cykelskuret og andre steder, gem de i din have/skur til afhentning

Alle affaldsposer skal mases fladere, tag luften ud af dem og de SKAL være lukkede – ingen åbne poser !

Det betyder at papirsposer fra Irma ikke er en affaldspose, de går i stykker og affaldet ligger på bunden af containeren. Jens spulede den ekstra sidste år, den er vildt ulækker igen – så luk nu de poser, tak.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen - på bestyrelsens vegne Pia

Andelsforeningen Søbo